autoimmun vitalitás

3 lépés, ami ahhoz kell, hogy visszaszerezd a vitalitásodat, még akkor is ha most még úgy érzed, lehúznak az autoimmun tünetek

Ha autoimmun állapotban vagy érintett, akkor biztos vagyok benne, hogy számos olyan gyulladásos tünettel élsz együtt, melyek megkeserítik az életedet.


Néha csak úgy állsz a tükör előtt, és látod, hogy hullik a hajad, az arcod tele van gyulladt aknékkal, vagy ekcémás foltokkal, vagy talán a krónikus fáradtság tart vissza attól, hogy kimerülten kimozdulj a gyerekekkel a játszótérre. Lehet, hogy pánikrohamok vagy emésztési problémák akadályoznak abban, hogy normális életet élj. Vagy éppen a hormonális káosz miatt utasítod vissza a férjed közeledését. Az esti borozás a barátnőkkel pedig már csak egy elérhetetlen vágyálomnak tűnik, hiszen a munkahét végén már csak a túlélésért küzdesz.

Ismerős????

Ebből a túlélő üzemmódból nagyon nehéz kilépni, és sokan itt akadnak el végleg.

De az ügyfeleimmel való együttműködés során azt látom, hogy tulajdonképpen az autoimmun tünetek hálójából való kilépésnek a sikertelensége 3 olyan problémára vezethető vissza, amin ha nem kerekedsz felül, akkor egyszerűen nem tudsz kilépni ebből a tünetvezérelt túlélő üzemmódból. 

  1. Az első probléma az, hogy csak a tünetekkel foglalkozol. Próbálsz mindenféle gyógyszert és csodaszert, hogy megszabadulj a hajhullástól vagy az emésztési problémáktól, de semmi sem hoz tartós és hatékony megoldást. A tünetek nem múlnak el, újak jönnek helyettük, és te csak bolyongsz a sötétben, anélkül hogy tudnád, mi az igazi ok.
  2. A második probléma az, hogy tanácstalan vagy, mert a tüneti kezelés nem működik. Böngészed az internetet, de csak kevés használható információra találsz. Talán hallottál már a gyulladáscsökkentő életmódról, de fogalmad sincs, hogyan kellene hozzákezdened, és ezen gondolkodva még a maradék életkedved is elillan.
  3. A harmadik probléma, hogy nem hiszed el, hogy képes vagy hosszútávon változtatni. Félsz, hogy ez elviselhetetlen terheket tesz rád, pedig így is a túlélésre hajtasz a család és a munka mellett. Félsz, hogy egyedül, segítség nélkül nem leszel képes kitartani a hosszútávú változtatás mellett. 

Amíg ezek a problémák fennállnak, addig esélyed sincs kiszállni ebből az autoimmun “tünet körhintából”, és visszaszerezni a vitalitásodat. 

De a jó hír, hogy az irányítás a kezedben van és ha ezt a három problémát ilyen sorrendben helyre rakod, akkor vissza tudod szerezni a vitalitásodat.

  1. Először is, meg kell szabadulnod attól a hozzáállástól, hogy csak a tüneteket kezeled. Alapvető kezdő lépés, hogy felméred, milyen folyamatok húzódnak a gyulladásos folyamatok hátterében, a tünetek mögé nézel és feltárod a gyökérokokat. Oknyomozó életmódváltóvá kell válnod és nem csak a tüneteket nézni és kergetni. Megtanulni a problémák mögé látni és feltárni, hogy milyen gyökérokai lehetnek a tüneteidnek. Így esélyt kapsz rá, hogy ne csak a felszínt kapargasd, hanem az okokat megtalálva változtass.
  2. Majd második lépésben a feltárt gyökérokokat megcélozva meg kell tanulnod, hogyan építs be az életedbe olyan egészségfejlesztő szokásokat és életmódváltó stratégiákat, melyek segítenek a szervezetedet újra egyensúlyba hozni, hogy visszaszerezd a vitalitásodat. Így elsajátítod azokat a stratégiákat, melyek segítenek abban, hogyan élj együtt úgy az autoimmun állapotoddal, hogy teljes értékű életet tudj élni.
  3. Harmadik lépésben pedig meg kell tanulnod, hogy milyen trükkök, tippek és stratégiák segíthetnek neked abban, hogy egy élethosszig tartó életmódváltásba kezdj és folytasd is kiégés nélkül. Így megfontolt tervezéssel és új szokások beépítésével megvalósíthatod a mindennapokban az egészséged megreformálását.

Azt látom, ha ezt a 3 problémát megoldod, akkor azt a szervezeted igazán meghálálja. Beindítja az öngyógyító folyamatait, helyreállítja a kibillent egyensúlyt és ennek “mellékhatásaként” tünetmentes, energikus, életteli mindennapokat tudunk élni autoimmun állapotban is. 

Ha szeretnéd visszaszerezni a vitalitásodat és rendbe akarod tenni ezt a 3 problémát az életedben és kíváncsi vagy rá, hogyan tud ebben segíteni ebben egy funkcionális mentor és egy életmódprogram, akkor kattints ide!

Comments

  1. Pingback: A legjobb dolog, ami történhet veled, ha autoimmun állapotban vagy érintett: a gyulladáscsökkentő életmód | Egyszerű AIP

Add A Comment