gyulladáscsökkentő életmód

A legjobb dolog, ami történhet veled, ha autoimmun állapotban vagy érintett: a gyulladáscsökkentő életmód

Ha autoimmun állapotban vagy érintett szinte biztos vagyok benne, hogy neked is van pár olyan gyulladásos tüneted, ami megkeseríti az életedet. Akár krónikusan fáradt vagy és képtelen vagy olyan anyja lenni a gyerekeidnek, amilyen szeretnél lenni. Akár képtelen vagy kimozdulni otthonról a pánikrohamok vagy az emésztési problémák miatt, vagy úgy érzed, hogy oda a szépséged a bőrproblémák és a hajhullás miatt. Esetleg fáj minden ízületed vagy a bélrendszeri panaszaid okoznak gondot. De sorolhatnám napestig, a gyulladásos tünetek tárháza nagy és ezekkel a tünetekkel együtt élni nagyon nehéz.

Lehet, hogy azt gondolod, ezek a tünetek normálisak, mert mindenki ezektől szenved: hiszen hány barátnődnek vagy munkatársnődnek hullik a haja, van migrénje, puffadása, ekcémája, pms-e,  stb. (szintén sorolhatnám…) Attól, hogy ezek a tünetek sok embernél jelentkeznek, még nem normálisak. A tünetek minden esetben egyensúlytalanságra utalnak, melynek gyökere a gyulladás.

Az autoimmun betegségek olyan állapotok, amikor az immunrendszerünk tévesen támadja meg saját sejtjeinket és szöveteinket, okozva ezzel krónikus gyulladást és különféle tüneteket. Amikor az immunrendszerünk megbolondul és saját maga ellen fordul, akkor a háttérben az esetek többségében megtalálható ez a krónikus gyulladás. 

Ezek az autoimmun állapotok sokszor kihívást jelentenek mind a fizikai, mind pedig az érzelmi jólét szempontjából. Azonban fontos megértenünk, hogy nem vagyunk kiszolgáltatva ennek a folyamatnak. Van egy olyan megközelítés, amely hatékonyan támogathatja a testet és az elmét ezen az úton: ez pedig a gyulladáscsökkentő életmód, amely hatékonyan tudja a krónikus gyulladás mértékét csökkenteni a szervezetünkben. 

Nincs ebben semmi hókuszpókusz. Az elmélete nagyon egyszerű: egy intenzív gyulladáscsökkentési időszak során megszabadítjuk szervezetünket azoktól a környezeti faktoroktól (életmódelemek, gondolatok, szokások), melyek potenciálisan táplálják a gyulladást és megadunk neki minden lehető támogatást, hogy regenerálódjon és a gyulladás mértéke visszahúzódjon. Tesszük mindezt természetes módszerekkel és nem csodakapszulákkal.

A gyulladáscsökkentő életmód meglehetősen hatékony kiegészítője lehet az orvosi terápiának. Az orvosi felügyelet elengedhetetlen a diagnózis és a kezelés szempontjából, azonban a gyulladáscsökkentő életmódterápia nagyon hatékony támogatást nyújthat a betegség tüneteinek enyhítésében és az életminőség javításában. Mégsem állunk meg a tünetek kergetésénél, hanem feltárjuk az okokat. Megkeressük azokat a funkciózavarokat, melyek a krónikus gyulladás és ezáltal a tünetek hozzájárulói lehetnek.

Tudod, hogy mi a legjobb az egészben? Hogy az irányítás a kezedben van. Ha beleteszed a magad részét és megadod magadnak azokat a dolgokat, melyek segítik a regenerációdat, ezzel párhuzamosan kiiktatod azokat, melyek tovább szítják a gyulladás mértékét és mellé teszed a gyökérokok felderítését, akkor jobban lehetsz, visszaszerezheted a vitalitásodat, csökkenhetnek a tüneteid és olyan életet tudsz élni, melyet nőként élni szeretnél.

Azt szeretném, hogy ezt a gondolatot vidd magaddal ❤.
Szeretném, ha tudnád, hogy nem kell belesimulnod egy tünetekkel teli életbe, nem kell beletörődni abba, hogy nem tudod elvinni a gyerekedet a játszótérre a krónikus fáradtság miatt, nem kell beletörődni abba, hogy nem tetszel magadnak a bőrproblémák miatt, vagy abba, hogy nem tud a munkehelyeden teljesíteni a tüneteid miatt.

Tudsz tenni ellene. Nem könnyű, nem szépítem, mert nincs csodamódszer és csodakapszula, kemény munka, de hidd el, hogy megéri.

Ha szeretnél még a témában olvasni ajánlom ezeket a bejegyzéseket is:

  1. Autoimmun diagnózis: ítélet vagy fordulópont?
  2. 3 lépés, ami ahhoz kell, hogy visszaszerezd a vitalitásodat, még akkor is ha most még úgy érzed, lehúznak az autoimmun tünetek

A gyulladáscsökkentő életmód és az orvosi kezelés nagyon hatásosan kiegészíti egymást. A gyulladáscsökkentő életmód nem helyettesíti a megfelelő orvosi kezelést.
Az általam átadott információk kizárólag tájékoztató jellegűek. Nem szolgálnak arra, hogy diagnosztizáljanak vagy kezeljenek bármilyen betegséget vagy állapotot. A leírt információk a saját ismereteim és tapasztalataimat tükrözik, melyeket az olvasó a saját felelősségére használ. Az ismeretek egyéni alkalmazása és értelmezése kizárólag az olvasó felelőssége. Bármilyen étrend- és életmódbeli változtatással kapcsolatban minden esetben ki kell kérni kezelőorvos véleményét.

Comments

  1. Pingback: Autoimmun diagnózis: ítélet vagy fordulópont? | Egyszerű AIP

Add A Comment