mockup funkcionalis menutervezo

Funkcionális menütervezés – letölthető tervezővel

Hogy én mennyire utálok menüt tervezni!!! Valahogy az az érzésem ezzel nem vagyok egyedül… És akkor miért írok róla egy bejegyzést? Mert AIP-ben egyszerűen szükségszerű. Biztos van olyan, akinek enélkül is megy, minden elismerésem. Tényleg.
Estenként én is megpróbálom elhagyni, de annak az a következménye, hogy valami hiányozni fog a tányéromról. Sokféle koncepciót próbálta, hátha valamelyik jobban bejön és a következő módszer auotimmun protokollra adaptált verziója az, ami eddig legjobban működött.

  1. lépés: összeírtam a kedvenc AIP ételeimet. Ezt a listát lehet tovább csoportosítani tetszés szerint (pl. levesek, egytálételek, húsok, köretek stb.). Amelyik több összetevőből áll, amellé odaírtam, hogy a funkcionális tányér mely komponenseit tartalmazza (fehérje, zsír, kénes zöldség, színes zöldség, zöldleveles, keményítős zöldség).
    Így lett egy listám, amiből válogathatok és természetesen folyamatosan bővítem.
  2. lépés: Van egy lista (főként a fejemben, de néha papíron is) azokról az alapanyagokról, melyek vannak otthon vagy már meg kellene enni őket, mert a végét járják. Ennek függvényében használom a menütervező lapokat, kitöltve az egyes kategóriákat 2-3 napra előre tervezve. Ha minden kategóriából van legalább kétféle étel elő- vagy elkészítve akkor nem fordul elő az a helyzet, hogy állsz a hűtő előtt és éhesen azon gondolkodsz, hogy mit kellene enni. Aztán jobb esetben találsz valamit, rosszabb esetben meg jön a májkrémes rizspufi.
Funkcionalis menutervezo A5

Nem egy bonyolult dolog, de szerintem nagyon sok mentális energiát igényel a menütervezés. Talán ezzel a módszerrel egy kicsit egyszerűbbé válik a folyamat.
Az életmódváltás az étrendedben nem ott kezdődik, hogy a megfelelő minőségű és mennyiségű ételt magad elé teszed az asztalra. Ahhoz, hogy ezt tartósan meg tudd tenni előbb tervezned kell. A megfontolt tervezés, mint új szokások beépítése segít abban, hogy a mindennapokban megvalósíthasd az étkezésed megreformálását és elindulj a vitalitás felé vezető úton.

Add A Comment