Karácsonyi AIP fogások: Az ünnep nem jelenthet lemondást az egészségről! Próbáld ki az AIP karácsonyi recepteket és élvezd az ízeket! #aip #karácsony #recept

AIP karácsonyi receptek-letölthető receptfüzet

9 évvel ezelőtt, amikor először csináltam végig az autoimmun protokollt (AIP), az elimináció első hónapja pont karácsonyra esett. Nem szerettem volna feladni az elért eredményeimet a gyulladáscsökkentés terén, hiszen számos tünetem tűnt el addigra. Így órákat töltöttem angol blogokon receptek böngészésével, hogy összeállítsak magamnak egy ünnepibb menüt, amit esetleg a család is szívesen fogad. 

Karácsonyi AIP receptek egy helyen

Azért állítottam össze ezt az ünnepi receptgyűjteményt, hogy neked már ne kelljen blogokat bogarászni miközben ezer dolgod van a család és a munkahelyi év végi hajtás körül amúgy is. Ezek a receptek évek óta a kedvenceim, és mind teljesen AIP-kompatibilisek, tehát biztos lehetsz benne, hogy megfelelnek az igényeidnek. 

Az ünnepi kiadású receptfüzetben egy komplett karácsonyi menüt találsz: előételt, levest, főételt, köretet és salátát, és igen… desszertet is. Használd, hogy időt nyerj magadnak karácsony előtt és ne a stresszről szóljon a készülődés.

kep posztba

Hogyan ne add fel az AIP során eddig elért eredményeidet?

Érthető, hogy karácsonykor te is szeretnéd élvezni az ünnepet és a szokásos finom ételeket, de AIP (autoimmun protokoll) étrenden néha nehéz megtalálni az egészséges, mégis ízletes karácsonyi recepteket. Lehet, hogy eljutottál oda gondolatban, hogy hagyod a fenébe az egészet, neked erre most tényleg nem lesz energiád, hiszen örülsz, hogy élsz. De most felhívnám a figyelmedet egy nem kis apróságra! Ha csinálod már egy ideje az AIP-t akkor biztos vagyok benne, hogy értél el eredményeket és vannak olyan tüneteid, amelyek intenzitása csökkent, vagy teljesen el is tűnt.

Vedd észre ezeket és értékeld! Értékeld, ha nem fájt már a fejed hetek óta, értékeld, hogy több az energiád, hogy nem fájnak az izületeid, jobb a gyomrod vagy nem volt pánikrohamod már jó ideje. Ezek hatalmas előrelépések! Ne rontsd el azzal, hogy zserbót eszel bejglivel reggelire megküldve egy kis maradék forralt borral (neeeem, nem álmodozom ilyenekről…még véletlenül sem, tényleg…).

Fontos, hogy a mindennapi rutinból kilépve, ünnepek alatt se add fel az étrendi kereteidet, ha éppen szigorú AIP elimináción vagy. Az eddig elért eredményeket könnyű elveszíteni, és egyetlen hét hanyag étkezéssel visszaléphetünk a kezdeti fázisba.

6 lépéses akcióterv, hogy az úton maradj

Hoztam pár apró-pici lépést, ami segít, ha kibillentél a fókuszból, de nem akarod az elért eredményeidet elveszíteni:

  1. Vegyél elő egy lapot vagy a szokásos terveződet.
  2. Csinálj magadnak egy teát és valami AIP kompatibilis uzsonnát (pl. sütőtök + csontalaplé) csak, hogy ne legyél éhes és ne álmodozz arról a fentebb említett zserbó+bejgli+forralt bor komboról 🙂
  3. Írj listát azokról az eredményekről, amelyeket elértél az eliminációval, csodálkozz rá, hogy mennyi mindent elértél már. Legyél magadra nagyon büszke!
  4. Ígérd meg magadnak, hogy nem lépsz vissza a start mezőre!
  5. Töltsd le az ingyenes receptfüzetet!
  6. Állítsd össze az AIP kompatibilis karácsonyi menüdet! 
  7. Kívánok neked áldott és boldog karácsonyt!

Letöltöm a receptfüzetet!

Add A Comment