
AIP diéta kompatibilis téli curry recept
A szuper téli időjárásra való tekintettel ma egy rendkívül tápláló és ízletes, de legfőképpen melengető AIP diétába illeszthető curry receptet hoztam nektek!
Az autoimmun protokoll (AIP) diéta alapelveit követve készült ez a curry, amely tele van gyógyító és immunerősítő összetevőkkel.
Ebben a receptben a gyömbér és a fokhagyma íze találkozik a kurkuma melegítő hatásával, létrehozva egy gazdag és mély ízű alapot. A zöldségek pedig nemcsak színessé teszik az ételt, hanem tele vannak fontos tápanyagokkal is, melyek segítenek a gyulladáscsökkentésben és a bélrendszer egészségének helyreállításában.
Tartalom
Hozzávalók:

Tápláló-roboráló fűszerek, amelyeket felhasználunk a gyulladáscsökkentésben:
A gyömbér gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik.
Antioxidánsokban gazdag, amelyek segíthetnek a szabad gyökök hatástalanításában és védeni a sejteket a károsodástól.
A kurkumin, a kurkuma fő hatóanyaga, erős gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik.
Antioxidánsokkal támogatja a szervezetet, segítve a gyulladások leküzdését és a sejtek védelmét.
A fokhagymában található allicin nevű vegyület erős antibakteriális, antivirális és gombaellenes hatásokkal rendelkezik.
Gyulladáscsökkentő hatóanyagokat is tartalmaz, amelyek segíthetnek az immunrendszer erősítésében.
A fahéj az egyik legősibb fűszernövények egyike, amelynek számos egészségügyi előnye van.
Gyulladáscsökkentő hatásai mellett segíthet a vércukorszint stabilizálásában és az inzulinérzékenység javításában.
Elkészítés:


Próbáljátok ki!
Érdekel a gyulladáscsökkentő diéta?
Akkor töltsd le az Autoimmun protokoll START című kiadványomat, amely segít eligazodni a kezdeti lépésekben. Kattints a képre és töltsd le a saját példányodat!

Add A Comment