AIP recept

Sunrise hash – AIP egytálétel

A hash egy igazán egyszerű, mégis sokoldalú étel, amely az Egyesült Államokból származik. Az 1800-as években vált népszerűvé.

Nevét az apróra vágott hozzávalókról kapta, hiszen az angol hash szó aprítást, darabolást jelent. Hagyományosan serpenyőben készítik, és alapvetően apróra vágott burgonyából, húsból, hagymából és különböző zöldségekből áll – így egy olyan étel, amely remekül felhasználja a maradék alapanyagokat, mégis laktató és ízekben gazdag.

Az AIP változatban a burgonyát például édesburgonyával helyettesítjük, a húst pedig zöldségekkel egészítjük ki. Ez az étel tökéletes reggelire vagy akár ebédre is, hiszen tele van tápanyagokkal és gyorsan elkészül.

Ráadásul az AIP hash kreatívan alakítható az ízlésünk szerint – akár minden nap más kombinációban élvezhetjük, attól függően, hogy milyen alapanyagok állnak éppen rendelkezésre!

31 1

Most egy alap AIP receptet hoztam, amit úgy variálsz, ahogy jól esik. 
Ennek a verziónak azért az a neve, hogy ‘Sunrise’, mert a zöldséges rész olyan színes és vibráló, mint a napfelkelte.

Válogasd úgy a hozzávalókat, hogy legyen benne minden: szénhidrát, hús, színes-kénes-zöldleveles zöldség és egy szuper egytálételt kapsz, amit csak a tányérodra kell tenned és kész is vagy. 

AIP recept

Sunrise hash – AIP egytálétel

Összesen 42 minutes
Fogás Egytálétel
Konyha Erdeti AIP
Adag 4

Hozzávalók
  

Zöldséges rész

  • 1 vöröshagyma
  • 1 édesburgonya
  • 1 sárgarépa
  • ½ fej káposzta fehér vagy vörös
  • 1 teáskanál borsikafű
  • 1 teáskanál kakukkfű

Húsos rész

  • ½ kg darált hús (pl. pulyka, sertés, marha, bárány)
  • 3 db szárzeller
  • 3 levél fodroskel vagy feketekel vagy spenót (ha spenótó kasználsz, akkor több kell 3 levélnél…)
  • ízlés szerint
  • ½ teáskanál bio fokhagymapor
  • 2 evőkanál kókuszolaj olvasztva

Elkészítés
 

  • A zöldséges és a húsos részt külön készítjük el és a végén igény szerint összekeverhetjük, de maradhat külön is.

Zöldséges rész

  • A hagymát apróra vágom és az olívaolajon üvegesre pirítom.
  • Az édesburgonyát, a répát és káposztát lereszelem és a reszelt zöldségeket a piruló hagymára dobom.
  • Folyamatosan kevergetve puhára párolom. Ha nagyon le akarna ragadni, akkor egy kis vizet lehet alá önteni.

Húsos rész

  • A kókuszzsíron megpirítom a darált húst. Egy kis víz hozzáöntésével puhára párolom.
  • Miközben párolódik hozzáadom a darabokra vágott szárzellert és a zöldleveleseket.
  • Fűszerezem sóval és fokhagymaporral.

Add A Comment

Recipe Rating